Het stuiten op de foutmelding "No Space Left on Device" kan een veelvoorkomend probleem zijn voor beheerders van Project Zomboid-servers. Deze boodschap verschijnt doorgaans vanwege een teveel aan kleine bestanden die de schijfruimte van je server belasten.

Bij het onderzoeken van de map /home/container/.cache/Saves/Multiplayer/, kun je tegenkomen dat het onmogelijk is om de inhoud via een webinterface te bekijken, vooral wanneer er een overweldigend aantal kleine bestanden aanwezig is, soms meer dan 50.000. Deze enorme hoeveelheid data kan voorkomen dat de server alle benodigde bestanden correct kan opslaan bij het opstarten, wat leidt tot de genoemde foutmelding.

Om dit probleem te omzeilen, is het cruciaal om een specifiek configuratiebestand aan te passen. Zoek naar het bestand [servernaam].ini dat zich bevindt in /home/container/.cache/Server. In dit bestand vind je de instelling:

BackupsOnStart=true

Verander deze regel in:

BackupsOnStart=false

Vergeet niet je wijzigingen op te slaan. Na deze aanpassing, herstart je gameserver.

Deze actie zou het ruimteprobleem moeten verhelpen, waardoor je server soepel kan opstarten zonder de foutmelding "No Space Left on Device" tegen te komen. Deze eenvoudige oplossing zorgt ervoor dat je spelervaring niet onderbroken wordt door dergelijke technische obstakels.