Uiteraard krijg je bij ons volledige toegang tot de bestanden van je server. Je kan op 2 manieren deze benaderen:

1. Via het File Manager van het game controlepaneel (panel.oxy.games)
    Het is een web-based file manager interface. Via hier kan je eenvoudig bestanden downloaden, uploaden, folders beheren, bestanden bewerken via een simpele editor.

2. Door gebruik te maken van een SFTP client

File Manager - panel.oxy.games

Via het controlepaneel van je gameserver krijg je toegang tot de bestanden van je server via de File Manager.

Bestanden uploaden

Wil je de bestanden van je lokale PC folder te uploaden, klik dan gewoon op de Upload knop. Je kan zo meerdere bestanden selecteren voor de upload.
Alternatief kan je gewoon je bestanden slepen in het venster van je webbrowser :)

Bestanden bewerken

Als het om een 'bewerkbaar' bestand gaat dan kan je deze bewerken/editen door gewoon op de bestandsnaam te klikken.

Het ingebouwde file editor wordt geopend en je kan zo je bewerkingen aanbrengen. Het controlepaneel herkent automatisch de syntaxis van de inhoud en helpt je zo de inhoud visueel te highlighten. Vergeet niet regelmatig op te slaan ;)

SFTP client gebruiken

SFTP staat voor Secure File Transfer Protocol. Het is een makkelijke en veilige manier om te werken met de bestanden van een remote host.

Een volledige SFTP toegang tot de bestanden van de server is standaard inbegrepen bij onze gameservers.

Om SFTP te kunnen gebruiken heb je je SFTP credentials (gebruikersnaam en wachtwoord) nodig. Om ze te weten te komen navigeer dan naar het controlepaneel, vervolgens naar Settings. Op deze pagina vind je de nodige gegevens (adres van de server, username).

Let op! Het wachtwoord om via SFTP aan te melden is gewoon hetzelfde als het wachtwoord welk je gebruikt om in het game controlepaneel aan te melden.

Er bestaan heel wat verschillende SFTP clients, van betalende tot gratis programma's. We sommen hieronder enkele gratis SFTP clients op.

Op de website van sftp.net vind je een grotere lijst met allerlei SFTP clients: https://www.sftp.net/clients