**Inleiding:**

Het is essentieel om regelmatig back-ups van je gameserver te maken om je gegevens veilig te stellen bij onvoorziene omstandigheden. Deze handleiding leidt je door het proces van het maken van een back-up van je gameserver via het Oxy.Games controlepaneel.

**Stap-voor-stap handleiding:**

1. **Log in op het Controlepaneel:**

Begin door toegang te krijgen tot het Oxy.Games controlepaneel. Voer je inloggegevens in om toegang te krijgen.

2. **Navigeer naar het Menu 'Backups':**

Eenmaal ingelogd, zoek je naar de optie 'Backups' in het hoofdmenu en klik je hierop.

3. **Start de Creatie van de Backup:**

In het menu 'Backups', klik op de knop ‘Create backup’ of ‘Add new’ om het proces te starten.

4. **Sluit Specifieke Bestanden uit (Optioneel):**

Als er specifieke bestanden zijn die je niet wilt opnemen in de back-up, voer dan hun namen in in het daarvoor bestemde veld.

5. **Sla je Backup op:**

Klik op de knop ‘Save’ om door te gaan. Je backup wordt nu gemaakt en veilig opgeslagen in de Eurostack cloud opslag.

**Conclusie:**

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol een back-up van je gameserver gemaakt. Deze back-up helpt je gegevens te beschermen en kan op elk moment worden hersteld vanuit de Eurostack cloud opslag.