Om je gaming avontuur een extra dimensie te geven, bieden onze game servers je de mogelijkheid om moeiteloos je eigen databases te creëren voor add-ons en plug-ins. Dit alles regel je via een intuïtief game controlepaneel.

Met elke server krijg je een gratis SQL (MariaDB) database.

Extra databases nodig? Ons support team staat voor je klaar. Let wel op, gebruik de database puur voor je server, en niet voor externe doeleinden zoals websites.

Let op! Het is niet toegelaten om de database te gebruiken voor andere doeleinden anders dan voor de gameserver zelf. Je mag dus deze database niet gebruiken voor externe zaken zoals om een website op te hosten, sorry!

Nieuwe database aanmaken

Navigeer via het controlepaneel naar de sectie Database en klik op New Database knop.

Er wordt een pop-up geopend waar je een naam kan geven aan je nieuwe database. Daarnaast kan je instellen vanop welke IP adressen de connecties toegelaten zijn. Je kan dit vel blanco laten om connecties van eender welk IP adres toe te laten. Om veiligheidsredenen adviseren we om toegang tot de database te beperken tot specifieke IP adressen zoals het IP adres van de gameserver.

Database beheren via phpMyAdmin

Eens je nieuwe database is aangemaakt zal deze in de lijst verschijnen. De informatie over deze database kan je bekijken door op onderstaand icoontje te klikken.

Deze gegevens kan je bijvoorbeeld gebruiken om in-game (via mods, scripting, enz) te connecteren met deze database, alsook eventueel voor een remote connectie via een SQL remote client (zoals bijvoorbeeld HeidiSQL of MySQL Workbench).

We voorzien ook een centrale web-based tool om de database te beheren. Hiervoor gebruiken we de meest populaire tool phpMyAdmin. Hiermee kan je allerlei handelingen uitvoeren zoals het aanmaken van tabellen of kolommen, inhoud toevoegen of bewerken alsook SQL commando’s uitvoeren of een volledige import/export doen van een database.

En dit allemaal op één centrale plaats, de link vind je hieronder terug.

https://dbmanager.oxy.games/

Bij het aanmelden gebruik de credentials van hierboven + stel de server keuze op de juiste endpoint.