Hallo toekomstige Factorio serverbeheerder! Klaar om de leiding over je eigen server te nemen? Hier is een eenvoudige gids om je te helpen de controle te krijgen en beheerder te worden - geen magie nodig, alleen een paar stappen!

Beginnen met de basis

Zodra je server is opgezet en de eerste map is aangemaakt, is het tijd om de server te stoppen. Ga naar de 'File Manager' optie in het Hoofdmenu; dit is je gereedschapskist voor de volgende stappen.

Je beheerdersrol vastleggen

Nu ga je een belangrijk bestand maken, genaamd server-adminlist.json. Dit doe je door op "New File" te klikken. Denk aan dit bestand als jouw officiële beheerderslijst.

Jezelf en anderen toevoegen

In dit bestand voeg je je eigen naam toe, de naam waarmee je in het spel bekend wilt zijn. Let op: dit is misschien niet dezelfde naam als je Steam gebruikersnaam, dus controleer dit even. Als je meerdere beheerders wilt toevoegen, zet dan de namen in de lijst, gescheiden door komma's, zoals: ["Gebruiker1", "Gebruiker2"].

Sla het bestand op als server-adminlist.json.

Alles in werking zetten

Nadat je het bestand hebt opgeslagen en je server opnieuw hebt gestart, kun je inloggen op je server en het commando /admins gebruiken om te zien dat jouw naam en die van eventuele andere beheerders correct zijn toegevoegd.

Beheerders toevoegen tijdens het spelen

Als je al beheerder bent en je wilt meer beheerders toevoegen terwijl je in het spel bent, volg dan deze stappen:

• Join je server.
  • Open de console door op de tilde (~) toets te drukken.
  • Typ het commando /promote Gebruikersnaam om die persoon te promoten tot beheerder.

Op de officiële Factorio Wiki vind je meer nuttige commando's.

Als je hulp nodig hebt of tegen problemen aanloopt, staat onze klantenservice voor je klaar op: Ondersteuning Vragen.

Volg deze stappen en je bent klaar om je Factorio server te beheren. Veel succes en veel plezier met je server!