Begin Je Reis naar Betere Serverprestaties!

Welkom in het epicentrum van Rust server optimalisatie! Zorgen dat je server soepel draait, is alsof je je gamers een VIP-ervaring biedt – geen nederlagen meer door lag of onverwachte vrije val avonturen. Laten we samen op deze missie gaan om je server te superchargen!

De juiste server hardware kiezen: je eerste missie

Stel je voor dat je server een krachtige krijger is. Om veldslagen te winnen, heeft het de beste uitrusting nodig. Kies voor serverproviders met de machtigste CPU's, met snelheden die boven de 3GHz uitstijgen. Unity, het rijk waarin Rust floreert, geeft de voorkeur aan de snelle en behendige, en vertrouwt sterk op de kracht van een enkele kern voor zijn kernfuncties.

Maar er is meer! De inwoners van Rust – de NPC's en dieren, en de uitgestrekte landschappen – leven over meerdere kernen. Kies een provider die de extra kracht van extra kernen biedt voor drukbevolkte servers, en zorg ervoor dat ze de high-frequency CPU's gebruiken om het avontuur naadloos te houden.

Meester in uMod/Oxide: de kunst van wijs plugin gebruik

uMod is als een magisch boek, waarmee je betoveringen (plugins) in je server kunt weven. Maar pas op, niet alle spreuken doen goed. Een schurkachtige plugin, hoe klein ook, kan een donkere wolk over de prestaties van je server werpen. Bewapen jezelf met goed geoptimaliseerde en door de gemeenschap ondersteunde plugins, en houd je arsenaal slank om prestatieverlagingen te voorkomen.

De Orakel van prestaties: inzichten en monitoring

Als de beschermer van je server, heb je de middelen om in de ziel ervan te kijken:

Server FPS: de hartslag van je server

De polsslag van je server, de FPS, vertelt het verhaal van zijn gezondheid, onzichtbaar voor spelers maar cruciaal voor een soepele ervaring. Monitor dit via het mystieke RCON, met het 'fps' commando om ervoor te zorgen dat de hartslag sterk blijft.

Performance Monitor Plugin: je kristallen bol

Deze plugin is je kristallen bol, die de geheugenverbruik en de tijd die spreuken (plugins) nemen om te werpen onthult. Gebruik het wijselijk om energieverslindende betoveringen te identificeren en te verbannen. Maar onthoud, zelfs orakels hebben rust nodig – laat het niet eindeloos draaien, want zijn visioenen kunnen ook de geest van de server vertroebelen.

Epische prestatieverbeteringen: het pad naar glorie

Slecht gecodeerde plugins verbannen is je eerste heldendaad. Zelfs de meest onschuldig uitziende plugin kan een wolf in schaapskleren zijn, klaar om de prestaties van je server aan te vallen.

Plugin optimalisatie: je betoveringen afstemmen

Sommige plugins zijn als verstelbare wapens; duik in hun configuratiescrolls om hun magie fijn af te stemmen, hun harmonie met je server te verbeteren.

Server FPS beperking: een gebalanceerde kracht

Je server's FPS beheersen is als een gebalanceerd dieet – te veel is verspillend, en net genoeg houdt het gezond. Beperk je FPS tot een sweet spot tussen 30 en 100, zoals geadviseerd door de wijzen bij Facepunch, om een naadloze ervaring voor je avonturiers te garanderen zonder de server te overbelasten.

AI beweging uitschakelen: een tactische terugtocht

Op overvolle slagvelden is soms de beste zet een strategische terugtocht. ai.think uitschakelen kan de last voor je server verlichten, wat zorgt voor soepelere ontmoetingen zonder dat de dierenwereld onnodig deelneemt aan het gevecht.

Dagelijkse herstarts: het ritueel van verjonging

Net zoals krijgers rust nodig hebben, zo heeft je server dat ook. Overweeg dagelijkse herstarts om de spinnenwebben weg te vagen en de geest te verfrissen, vooral voor servers verrijkt met vele betoveringen (mods).

Oude commando's voor prestatie-alchemie:

batching.colliders "0": Bevrijd je server van de lasten van entiteit batching voor een significante prestatieboost, vooral tijdens bouwfases.
nav_disable "true": Bevries het dierenrijk en NPC's in de tijd, waardoor je server een adempauze krijgt van hun eisen, wat de prestaties verbetert.
server.saveinterval "600": Verleng de intervallen tussen de herinneringsschriftjes (opslaan) van de server, waardoor onderbrekingen worden verminderd en de gameplay-ervaring wordt verzacht.

Dit boek van kennis groeit steeds verder, en jouw wijsheid kan bijdragen aan de pagina's. Als je een prestatiespreuk of een optimalisatieverhaal hebt ontdekt, deel het met onze wijzen (supportteam), en laten we deze gids samen verrijken voor alle rijkbeschermers!