Heb je een Factorio wereld waar je trots op bent en wil je deze niet opgeven bij het starten van je eigen server? Geen zorgen, het is eenvoudig om je singleplayer wereld naar je Factorio server te verplaatsen. Hierdoor kun je verdergaan waar je gebleven was en je vrienden uitnodigen om mee te doen. Met OXY.Games is dit proces zo gepiept. Volg deze beknopte handleiding om je wereld in een handomdraai over te zetten.

Je Wereld Vinden

• Zorg ervoor dat Factorio gestopt is op je computer.
  • Gebruik de Windows-toets + R op je toetsenbord.
  • Plak het volgende in het nieuwe dialoogvenster: %appdata%/Factorio/saves
  • Druk op Enter om de locatie van het opslagbestand te openen.
  • Zoek hier en noteer de .zip file die je wilt uploaden.

Uploaden naar het Paneel

Bij het uploaden van grote bestanden adviseren wij een extern (S)FTP-programma te gebruiken, zoals Filezilla of WinSCP. Hoewel de meeste Factorio opslagbestanden via de File Manager van het paneel kunnen worden geüpload, moeten voor grote opslagbestanden externe applicaties worden gebruikt om fouten te voorkomen.

Standaard bevinden de Save bestanden zich in de hoofdmap van je server. Upload je opslagbestand daar dus gewoon (onthoud de bestandsnaam!).

Zorg ervoor dat je de server stopt voordat je wijzigingen aan de configuratie aanbrengt.

De Server Configureren

• Ga vanuit het menu naar het tabblad 'Startup'.

• Wijzig het veld 'Save Name' volgens de bestandsnaam van je opslag (je kunt ook de naam van je opslag wijzigen naar de huidige 'Save Name'-instelling).

• Druk ten slotte op 'Re(Start)' om je server te lanceren met het nieuwe opslagbestand.

Als je problemen ondervindt, neem dan gerust direct contact met ons op door een ticket te openen hier.